RødvinsglasOpen Up vinglas

Når man skal vælge rødvinsglas bør man gå efter et vinglas, der giver vinen så stor en overflade som muligt. Det er med til at forstærke vinens smag - Det er også derfor mange dekantere vinen inden den serveres.

Få en endnu bedre smagsoplevelse!
Vinglasset bør altid have afrundede former, som snævrere ind i toppen af glasset for at samle vinens aroma. På den måde samler du smagen og duften, så du får en endnu bedre oplevelse fra vinen.
Det er også vigtigt at du aldrig fylder glasset helt. Der skal være plads til aromaen i glasset. Fyld derfor ikke glasset mere end halvt op – ideelt op til der hvor glasset er bredest for at give størst mulig kontaktflade mellem vinen og luften.

Rødvinsglasset er det største vinglas du skal have.

Se udvalget af rødvinsglas her

 

Hvidvinsglas

Hvidvinsglasset skal være mindre end Rødvinsglasset og have en mindre omkreds – ideelt halv så stor som rødvinsglasset. Hvidvinsglasset skal have en meget mindre kontaktflade mellem vinen og luften. Ved hvidvin skal man forsøge på at holde bedst mulig på smagen, og derfor skal kontakten med luften begrænses. Hvidvinen skal derfor heller ikke dekanteres.
Hvidvinsglasset må du også maksimalt fylde halvt op.  

Skal du servere rosevin skal du bruge et hvidvinsglas.  

Se udvalget af hvidvinglas herChampagneglas

 

Champagneglas

Champagneglasset bruges til alle slags mousserende vine og er mere aflangt i udformningen og har en lille åbning i toppen for at bevare vinens bobler og smag.

Champagneglasset er det eneste vinglas der må fyldes helt op.

Se udvalget af champagneglas her

 

Vandglas

Vandglas kan have mange forskellige størrelser og former. Vælg et vandglas der passer til dine vinglas. Sørg også for at du ikke vælger for stort et glas. En størrelse på cirka 20-25cl er ofte det ideelle.

Se udvalget af vandglas her

 Picardie glas

Kaffeglas

Skal du bruge et glas til at servere varme drikke, som fx kaffe, er det meget vigtigt at glasset kan tåle de høje temperaturer. Nogle glas, som fx Picardie, er fremstillet med en helt bestemt teknik, som gør glasset 2,5 gange stærkere end alm glas og derfor kan de tåle de høje temperatur.
Når du vælger dit kaffeglas skal du derfor sikre dig at glasset kan tåle temperaturen. Overvej også størrelsen på glasset og købe evt glasset i et nummer større for glasset ikke bliver fyldt helt op. Glasset vil blive varmt og ved at have et større glas, behøver du ikke fylde glasset helt op og kan derfor holde ved den øverste del af glasset.

Se Picardie glassene her

 

Krystalglas

Krystal har et unikt look og ser rigtig flotte ud på bordet. Krystalglas er tilsat blyoxid,
som kan være skadeligt i store mængder. I dag produceres der Broadway glasdog mange krystalglas uden blyoxid – også kaldet miljøkrystal.
Man kan også få glas, der ligner de pæne krystalglas, men som har fordelene fra alm glas. Fx er alm glas knap så tungt og det kan tåle at komme i opvaskemaskinen – hvilket krystalglas ikke kan.

Se Broadway glassene, som ligner krystalglas men er lavet af alm glas.

 

Info:
”Dekanteres” er når man åbner en vin og ”lufter” den ved at hælde den over i en karaffel.